Saspiestie kartupeļi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 8 kartupeļi
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Bunte rozmarīna
  • 4 ēdamkarotes olīvelļas
  • 8 šķēles brī siera
  • rozmarīns pasniegšanai
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Ogu mērcei

  • 250 g brūkleņu
  • 200 g aveņu
  • 165 g Dansukker marmelādes cukura
  • 50 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra. Kad ūdens vārās, pievieno kartupeļus un vāra 10-15 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet vēl stingri.
  2. Smalki sakapā ķiploku un rozmarīnu. Bļodā sajauc ķiploku un rozmarīnu ar olīveļļu.
  3. Katlā sajauc brūklenes un avenes, pievieno marmelādes cukuru un nedaudz ūdens. Vāra uz vidējas uguns, regulāri maisot, līdz izveidojas bieza mērce vai ievārījums. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.
  4. Uz cepešpannas liek cepampapīru un kārto izvārītos kartupeļus. Ar bļodiņas vai kā cita palīdzību kartupeļus saspiež, līdz tie ir plakani.
  5. Uz kartupeļiem smērē pagatavoto eļļu, pievieno piparus un liek cepties cepeškrāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 15-20 minūtesīdz kartupeļi kļūst kraukšķīgi un zeltaini.
  6. Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un uz katra kartupeļa virsmas liek šķēli brī siera. Kartupeļus pasniedz ar ogu mērci un papildina ar svaigu rozmarīnu. Pāri palikušo ievārījumu var atlikt burciņā izmantošanai citā reizē!