Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Saspiestie kartupeļi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
8 kartupeļi
3 daiviņas ķiploka
Bunte rozmarīna
4 ēdamkarotes olīvelļas
8 šķēles brī siera
rozmarīns pasniegšanai
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
Ogu mērcei
250 g brūkleņu
200 g aveņu
165 g Dansukker marmelādes cukura
50 ml ūdens
Pagatavošana
Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra. Kad ūdens vārās, pievieno kartupeļus un vāra 10-15 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet vēl stingri.
Smalki sakapā ķiploku un rozmarīnu. Bļodā sajauc ķiploku un rozmarīnu ar olīveļļu.
Katlā sajauc brūklenes un avenes, pievieno marmelādes cukuru un nedaudz ūdens. Vāra uz vidējas uguns, regulāri maisot, līdz izveidojas bieza mērce vai ievārījums. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.
Uz cepešpannas liek cepampapīru un kārto izvārītos kartupeļus. Ar bļodiņas vai kā cita palīdzību kartupeļus saspiež, līdz tie ir plakani.
Uz kartupeļiem smērē pagatavoto eļļu, pievieno piparus un liek cepties cepeškrāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 15-20 minūtesīdz kartupeļi kļūst kraukšķīgi un zeltaini.
Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un uz katra kartupeļa virsmas liek šķēli brī siera. Kartupeļus pasniedz ar ogu mērci un papildina ar svaigu rozmarīnu. Pāri palikušo ievārījumu var atlikt burciņā izmantošanai citā reizē!
Komentāri: