Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Zosu aknu pastēte un žāvētu plūmju džems
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Vīnzinis Jānis Kaļķis iesaka pie šīs maltītes baudīt Amossa Kidzmarauli. Pastētes sāļums pretstatīsies vīna saldumam, bet plūmju džems papildinās vīna saldumu.
Sastāvdaļas
200 g žāvētu tumšo plūmju
300 ml kvasa
2–3 anīsa zvaigznes
50 ml ābolu etiķa
½ neliela čili
1 burkāns
1 sīpols
1–2 daiviņas ķiploku
100 g sviesta
500 g zosu aknu
300 ml saldā krējuma
saldskābmaize vai skābmaize pasniegšanai
Pagatavošana
Nomizo sīpolu, burkānu un ķiplokus. Visu smalki sagriež un sasautē katliņā ar nelielu daudzumu eļļas. Zosu aknas notīra, sagriež smalkāk, pievieno katlam un apcep. Pievieno saldo krējumu, sāli un novāra. Liek blenderī un kuļot lēnām pievieno aukstu sviestu. Pastēti lej burciņā vai traukā, pārklāj un atdzesē ledusskapī.
Plūmes liek traukā, aplej ar kvasu, pievieno etiķi, anīsu un čili. Ļauj uz nakti vai vismaz 6 stundas uzbriest. Liek visu katliņā un savāra, pēc garšas pievieno sāli vai etiķi. Izņem anīsa zvaigzni, un plūmes viegli sakuļ blenderī vai saspaida ar dakšu.
Uz maizes smērē pastēti kopā ar pikanto plūmju džemu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: