Zivju pirkstiņi

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g baltās zivs, piemēram, mencas, filejas
  • 1 ola
  • rudzu rīvmaize
  • citronu sula
  • 200 g grieķu jogurta
  • 1 svaigs sīpolloks
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež sīpolloku, pievieno grieķu jogurtam kopā ar šķipsnu sāls.
  2. Sagriež zivs fileju garenās strēmelēs ~ 2 pirkstu platumā.
  3. Iesit bļodiņā olu un sakuļ to kopā ar šķipsnu sāls un pipariem.
  4. Uzsilda pannu un pievieno pavisam mazliet eļļas. Iemērc zivs gabaliņus olā, tad apviļā tos rīvmaizē un liek cepties uz pannas. No katras puses apcep ~ 1–3 minūtes. Īsi pirms noņemšanas no pannas zivs gabaliem uzpilina pāris piles citronu sulas.
  5. Uz šķīvja pasniedz kopā ar salātiem pēc izvēles.