fbpx

Ziemīga ķirbju un sarkano lēcu krēmzupa ar čili un ingveru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Visas sastāvdaļas oranžas – gan ķirbis, gan lēcas, gan burkāns. Nav brīnums, ka zupa sanāk priecīgi oranža un vaigu gali, to ēdot, iekrāsojas rozīgi. Tas gan čili un ingvera dēļ.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels ķirbis
  • 500 ml saldā krējuma
  • pavisam nedaudz ingvera saknes
  • 1 svaigs čili pipars
  • 150 g oranžo lēcu
  • 1 liels burkāns
  • olīveļļa, sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sagriež ķirbi nelielos kubiņos, liek uz cepamās plāts, pārber ar sāli un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī un cep ~ 20 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
  2. Novāra lēcas, kamēr tās ir mīkstas un irdenas, t.i., ~ 20 minūtes. Lēcas nokāš.
  3. Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas olīveļļā vai sviestā. Tad sautē, kamēr burkāns mīksts. Burkāniem pannā cepšanas beigās pievieno dažas plānas šķēlītes ingvera un pāris ripiņu čili pipara.
  4. Visas sastāvdaļas – lēcas, ķirbjus un burkānus – sajauc kopā un sablendē viendabīgā masā.
  5. Sablendēto masu liek atpakaļ katliņā un uzsilda. Kad zupa uzmet burbuli, pievieno saldo krējumu un vēl pavisam nedaudz pakarsē. Pēc garšas pievieno sāli.
1. pagatavošanas solis
KirbjuZupa_2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sagriež ķirbi nelielos kubiņos, liek uz cepamās plāts, pārber ar sāli un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī un cep ~ 20 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.

Novāra lēcas, kamēr tās ir mīkstas un irdenas, t.i., ~ 20 minūtes. Lēcas nokāš.

2. pagatavošanas solis
KirbjuZupa_3

Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas olīveļļā vai sviestā. Tad sautē, kamēr burkāns mīksts. Burkāniem pannā cepšanas beigās pievieno dažas plānas šķēlītes ingvera un pāris ripiņu čili pipara.

3. pagatavošanas solis
KirbjuZupa_4

Visas sastāvdaļas – lēcas, ķirbjus un burkānus – sajauc kopā un sablendē viendabīgā masā.

4. pagatavošanas solis
KirbjuZupa_5

Sablendēto masu liek atpakaļ katliņā un uzsilda. Kad zupa uzmet burbuli, pievieno saldo krējumu un vēl pavisam nedaudz pakarsē. Pēc garšas pievieno sāli.

Komentāri:

  • Dace saka:

    Ļoti laba un viegla recepte, ideāla ķirbju sezonai. Izmantoju kaltētās čilli pārslas un ingvera pulveri, bet tik un tā sanāca laba. Dekorēju ar ķirbju sēkliņām un ķirbju sēklu eļļu.

Jūsu komentārs: