Visas sastāvdaļas oranžas – gan ķirbis, gan lēcas, gan burkāns. Nav brīnums, ka zupa sanāk priecīgi oranža un vaigu gali, to ēdot, iekrāsojas rozīgi. Tas gan čili un ingvera dēļ.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sagriež ķirbi nelielos kubiņos, liek uz cepamās plāts, pārber ar sāli un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī un cep ~ 20 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
Novāra lēcas, kamēr tās ir mīkstas un irdenas, t.i., ~ 20 minūtes. Lēcas nokāš.
Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas olīveļļā vai sviestā. Tad sautē, kamēr burkāns mīksts. Burkāniem pannā cepšanas beigās pievieno dažas plānas šķēlītes ingvera un pāris ripiņu čili pipara.
Visas sastāvdaļas – lēcas, ķirbjus un burkānus – sajauc kopā un sablendē viendabīgā masā.
Sablendēto masu liek atpakaļ katliņā un uzsilda. Kad zupa uzmet burbuli, pievieno saldo krējumu un vēl pavisam nedaudz pakarsē. Pēc garšas pievieno sāli.
Ļoti laba un viegla recepte, ideāla ķirbju sezonai. Izmantoju kaltētās čilli pārslas un ingvera pulveri, bet tik un tā sanāca laba. Dekorēju ar ķirbju sēkliņām un ķirbju sēklu eļļu.