Ziemassvētku pagale

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 5 olas
  • 120 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 120 g miltu
  • 20 g kakao

PILDĪJUMAM

  • 350 g maskarpones siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts

ŠOKOLĀDES KRĒMAM

  • 100 g šokolādes
  • 50 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā liek olas un puto tās kopā ar cukuru, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiši dzeltena.
  2. Pievieno sāli, iesijā kakao un miltus. Visu rūpīgi iecilā. Pievieno 1 ēdamkaroti remdena ūdens, lai biskvīts izceptos mīksts un to būtu viegli sarullēt.
  3. Cep krāsnī 190 °C temperatūrā 10–12 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
  4. Pagatavo pildījumu. Bļodā samaisa kopā krēmsieru un cukuru, pievieno saldo krējumu un puto, līdz iegūta stingra konsistence.
  5. Uz biskvīta visā garumā klāj krēmu. No viena gala to sāk rullēt, stingri piespiežot, lai nepaliktu caurumi starp biskvītu un krēmu.
  6. Pagatavo šokolādes krēmu. Bļodiņā izkausē šokolādi, pievieno tai saldo krējumu. Krēmu smērē uz ruletes, un ar dakšiņu izveido tādas kā koka mizai līdzīgas rievas. Liek ledusskapī savilkties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: