ZIEMASSVĒTKU BRAUNIJS

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

350 g cukura

220 g sviesta

180 g porainās tumšās šokolādes “Laima” 52%

180 g miltu

4 olas

10 g nesaldināta kakao pulvera

2 tējkarotes piparkūku garšvielu

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

šķipsniņa sāls

+ 100 g šokolādes braunija dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā karsta ūdens tvaikos novieto bļodiņu, tajā maisot izkausē sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi, šokolādes masu nedaudz atdzesē.
  2. Citā bļodā ber cukuru, pievieno olas, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un sāli un ar mikseri puto 30 sekundes.
  3. Pusi cukura un olu masas iemaisa atdzesētajā izkausētajā šokolādē un sviestā, atlikušo pusi turpina ar mikseri putot vēl 3–4 minūtes.
  4. Šokolādes masā iemaisa izsijātus miltus, kakao un piparkūku garšvielas, tad iecilā saputoto olu masu.
  5. Braunija mīklu lej ar cepamo papīru vai alumīnija foliju izklātā un ar sviestu ieziestā 24 cm/dm izmēra pannā, to liek līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un brauniju gatavo 35–40 minūtes, tad to pilnībā atdzesē.
  6. Atdzesēto brauniju sagriež vienāda izmēra gabaliņos, ko pārklāj ar karsta ūdens tvaikos izkausētu šokolādi.