Variācijas par tēmu:
Ja āboli ir saldi, salātiem var pievienot nedaudz citrona sulas. Šādi salāti ir jāēd tūlīt pēc pagatavošanas, jo uzglabāti tie atsulosies.
Seleriju salātiem var pievienot vārītus kartupeļus, rozīnes un riekstus. Labu garšu salātiem piešķirs arī gabaliņos sagriezts bumbieris.
Selerijas saknes mizas var sasaldēt un vēlāk izmantot kā piedevu zupām un sautējumiem.
Selerijas sakni, burkānus un ābolus nomizo un nomazgā. Sīpolu notīra, nomazgā. Uz rupjās rīves sarīvē seleriju, burkānus un ābolus. Sīpolu smalki sakapā.
Sarīvētajām saknēm pārkaisa sāli un samaisa. Ja izmanto bļodu ar vāku, tad var uzlikt vāku un bļodu sakratīt, līdz no dārzeņiem izdalās sula.
Pieliek krējumu un vēlreiz visu samaisa.
Komentāri: