Ziemas vitamīnu salāti trīsvienībā – selerijas sakne, burkāns un ābols

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liela selerijas sakne
  • 1 liels vai 2 nelieli āboli
  • 2-3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3-4 zaļie lociņi
  • sāls

Pagatavošana

  1. Selerijas sakni, burkānus un ābolus nomizo un nomazgā. Sīpolu notīra, nomazgā. Uz rupjās rīves sarīvē seleriju, burkānus un ābolus. Sīpolu smalki sakapā.
  2. Sarīvētajām saknēm pārkaisa sāli un samaisa. Ja izmanto bļodu ar vāku, tad var uzlikt vāku un bļodu sakratīt, līdz no dārzeņiem izdalās sula.
  3. Pieliek krējumu un vēlreiz visu samaisa.

 

Variācijas par tēmu:

Ja āboli ir saldi, salātiem var pievienot nedaudz citrona sulas. Šādi salāti ir jāēd tūlīt pēc pagatavošanas, jo uzglabāti tie atsulosies.

Seleriju salātiem var pievienot vārītus kartupeļus, rozīnes un riekstus. Labu garšu salātiem piešķirs arī gabaliņos sagriezts bumbieris.

Selerijas saknes mizas var sasaldēt un vēlāk izmantot kā piedevu zupām un sautējumiem.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selerijas sakni, burkānus un ābolus nomizo un nomazgā. Sīpolu notīra, nomazgā. Uz rupjās rīves sarīvē seleriju, burkānus un ābolus. Sīpolu smalki sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarīvētajām saknēm pārkaisa sāli un samaisa. Ja izmanto bļodu ar vāku, tad var uzlikt vāku un bļodu sakratīt, līdz no dārzeņiem izdalās sula.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieliek krējumu un vēlreiz visu samaisa.

Komentāri: