Recepte

Ziemas karstais dzēriens

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šī būs recepte ziemas vakariem ļoti piemērotam karstajam dzērienam, kas piepildīs ne vien sirsniņu ar prieku, bet arī māju ar patīkamu Ziemassvētku aromātu.
Šo dzērienu var gatavot gan bezalkoholisku, kā to darīsim šajā gadījumā, kā arī alkoholisku, izmantojot baltvīnu vai sarkanvīnu. Protams, var izmantot arī stiprākus alkoholus, taču tas krietni sarežģīs šī dzēriena pagatavošanu. Atceries, alkohola lietošanai ir negatīva ietekme! Gatavojot bezalkoholisko dzēriena versiju ar ābolus sulu, dzēriena saldumu var regulēt, pievienojot dzērienam nedaudz ūdeni. Savukārt tiem, kuriem prasās saldākas garšas, var dzērienam pievienot vēl medu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1,5 l ābolu sulas (var izmantot arī citu sulu vai vīnu)
  • 1 l ūdens
  • 1 apelsīns
  • 1 citrons
  • 2 mandarīni
  • 1 sauja dzērveņu
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 3 kanēļa standziņas
  • 4 cm ingvera saknes
  • šķipsniņa sasmalcināta muskatrieksta
  • 8 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Katlā karsē sulu (vai vīnu) un ūdeni.
  2. Pamazām pievieno visas sastāvdaļas – kanēļa standziņas, medu, krustnagliņas, muskatriekstu, nomizotu ingvera sakni.
  3. Citrusus sagriež šķēlēs un pievieno dzērienam.
  4. Pievieno sauju dzērveņu un rozmarīna zariņu.
  5. Visu karsē vismaz 10–15 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
  6. Pēc garšas un nepiciešamības pievieno medu.
  7. Pasniedz karstu, ar kausiņu salejot glāzēs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: