Ziemas karstais dzēriens

Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šī būs recepte ziemas vakariem ļoti piemērotam karstajam dzērienam, kas piepildīs ne vien sirsniņu ar prieku, bet arī māju ar patīkamu Ziemassvētku aromātu.
Šo dzērienu var gatavot gan bezalkoholisku, kā to darīsim šajā gadījumā, kā arī alkoholisku, izmantojot baltvīnu vai sarkanvīnu. Protams, var izmantot arī stiprākus alkoholus, taču tas krietni sarežģīs šī dzēriena pagatavošanu. Atceries, alkohola lietošanai ir negatīva ietekme! Gatavojot bezalkoholisko dzēriena versiju ar ābolus sulu, dzēriena saldumu var regulēt, pievienojot dzērienam nedaudz ūdeni. Savukārt tiem, kuriem prasās saldākas garšas, var dzērienam pievienot vēl medu.

Sastāvdaļas

  • 1,5 l ābolu sulas (var izmantot arī citu sulu vai vīnu)
  • 1 l ūdens
  • 1 apelsīns
  • 1 citrons
  • 2 mandarīni
  • 1 sauja dzērveņu
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 3 kanēļa standziņas
  • 4 cm ingvera saknes
  • šķipsniņa sasmalcināta muskatrieksta
  • 8 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Katlā karsē sulu (vai vīnu) un ūdeni.
  2. Pamazām pievieno visas sastāvdaļas – kanēļa standziņas, medu, krustnagliņas, muskatriekstu, nomizotu ingvera sakni.
  3. Citrusus sagriež šķēlēs un pievieno dzērienam.
  4. Pievieno sauju dzērveņu un rozmarīna zariņu.
  5. Visu karsē vismaz 10–15 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
  6. Pēc garšas un nepiciešamības pievieno medu.
  7. Pasniedz karstu, ar kausiņu salejot glāzēs.