Ziemas augļu sacepums ar Sabayon mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šim sacepumam var izmantot visus augļus, kas ziemā garšo un piestāv, – mandarīnus, apelsīnus, kivi, ābolus, arī vīnogas un citas ogas. Tāpat var izmantot saldētas ogas, ko pirms gatavošanas istabas temperatūrā atlaidina, kā arī izlietot pēc svinībām neizdzerto baltvīnu vai dzirkstošos dzērienus (proseko, šampanieties, kava, sidrs u.c.). Bezalkoholiskajā versijā var gatavot no dzirkstošām limonādēm.

Sastāvdaļas

AUGĻIEM

  • 4 mandarīni, nomizoti un sadalīti daiviņās
  • 2–3 āboli, sagriezti daiviņās

Sabayon MĒRCEI

  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes medus
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 200 ml vīna vai šampanieša

 

  • 4 mazi karstumizturīgi trauciņi

Pagatavošana

  1. Karstumizturīgos trauciņos saliek sagrieztus, notīrītus augļus.
  2. Uz uguns liek katlu ar ūdeni, lai vārās.
  3. Bļodā, ko var uzlikt virs katla tā, lai bļodas dibens neskartu ūdeni, saputo olu dzeltenumus ar medu un kanēli. Liek bļodu virs vāroša ūdens, un turpina putot olu masu ~ 3–4 minūtes.
  4. Tad pievieno vīnu un atkal puto, līdz masa kļūst viegli saputojusies.
  5. Krāsni ieslēdz grila režīmā. Mērci bagātīgi pārlej pāri augļiem, un trauciņus liek krāsnī uz pāris minūtēm, lai deserts sakarst un apbrūnē.