Ziedkāpostu biezenis ar tītara un biezpiena kotletītēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BIEZENIM:

1 liels vai 2 mazi ziedkāposti

200 ml piena

30 g sviesta

30 g cietā siera

sāls un pipari pēc garšas

 

KOTLETĪTĒM:

500 g tītara vai vistas maltās gaļas

200 g pilnpiena biezpiena

1 ola

bunte zaļumu

200 g auzu pārslu

sāls un pipari pēc garšas

 

MĒRCEI:

40 g sviesta

50 g miltu

200 ml saldā krējuma

1 ēdamkarote paprikas pulvera

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

1. Katlā liek sagrieztu ziedkāpostu, pievieno pienu un vāra zem vāka, līdz tie ir mīksti. Pievieno sviestu, sieru, garšvielas, un visu sablendē vēlamajā biezeņa konsistencē.
2. Bļodā liek malto gaļu, biezpienu, olu, smalki sakapātus zaļumus, garšvielas, un visu kārtīgi samaisa. Pievieno 50 g ūdens un kārtīgi izmīca masu.
3. Sablendē auzu pārslas panēšanai. Karstā pannā ar eļļu liek mazas kotletītes, kas apviļātas auzu pārslās, un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
4. Uzreiz pēc kotlešu cepšanas (nemazgājot pannu) liek sviestu un apbrūnina miltus. Pievieno paprikas pulveri, samaisa un tad pamazām pievieno saldo krējumu un rūpīgi maisa, lai neveidojas kunkuļi, bet viendabīga mērce. Pēc nepieciešamības pielej ūdeni un beigās pievieno sāli.

 

Komentāri: