BIEZENIM:
1 liels vai 2 mazi ziedkāposti
200 ml piena
30 g sviesta
30 g cietā siera
sāls un pipari pēc garšas
KOTLETĪTĒM:
500 g tītara vai vistas maltās gaļas
200 g pilnpiena biezpiena
1 ola
bunte zaļumu
200 g auzu pārslu
sāls un pipari pēc garšas
MĒRCEI:
40 g sviesta
50 g miltu
200 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote paprikas pulvera
sāls un pipari pēc garšas
1. Katlā liek sagrieztu ziedkāpostu, pievieno pienu un vāra zem vāka, līdz tie ir mīksti. Pievieno sviestu, sieru, garšvielas, un visu sablendē vēlamajā biezeņa konsistencē.
2. Bļodā liek malto gaļu, biezpienu, olu, smalki sakapātus zaļumus, garšvielas, un visu kārtīgi samaisa. Pievieno 50 g ūdens un kārtīgi izmīca masu.
3. Sablendē auzu pārslas panēšanai. Karstā pannā ar eļļu liek mazas kotletītes, kas apviļātas auzu pārslās, un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
4. Uzreiz pēc kotlešu cepšanas (nemazgājot pannu) liek sviestu un apbrūnina miltus. Pievieno paprikas pulveri, samaisa un tad pamazām pievieno saldo krējumu un rūpīgi maisa, lai neveidojas kunkuļi, bet viendabīga mērce. Pēc nepieciešamības pielej ūdeni un beigās pievieno sāli.
Komentāri: