Ziedkāposti ar putotu fetu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ļoti garšīga un ātri pagatavojama uzkoda. Fetas krēmu noteikti var pasniegt arī ar citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa ziedkāposta
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera
  • 3 olas
  • 70 g rīvmaizes
  • eļļa fritēšanai
  • 300 g redīsu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes aveņu etiķa
  • sāls pēc garšas

FETAI

  • 200 g fetas
  • 2 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • ½ tējkarotes medus
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sula no 1 citrona

Pagatavošana

  1. Redīsus sagriež ceturtdaļās, mazliet apsāla un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 30 minūtes, līdz tie ir rozīgi un mīksti. Pēc cepšanas tos apslaka ar aveņu etiķi.
  2. Ziedkāpostus sadala rozetēs, 10 minūtes novāra verdošā sālsūdenī, līdz tie mīkstāki, bet nejūk ārā.
  3. Ziedkāpostus apber ar kurkumu un čili pārslām tā, lai garšvielas vienmērīgi noklāj tos.
  4. Olas sakuļ viendabīgā masā. Ziedkāpostu rozetes apvārta olā, tad rīvmaizē un 30 sekundes fritē sakarsētā eļļa, līdz ziedkāposti ir viegli zeltaini.
  5. Fetu sakuļ ar grieķu jogurtu, medu, melnajiem pipariem, citronu sulu un olīveļļu, līdz veidojas krēmīgi pufīga masa.
  6. Ziedkāpostus un redīsus pasniedz karstus ar putoto fetu.

Komentāri: