Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Ziedkāposti ar putotu fetu
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Ļoti garšīga un ātri pagatavojama uzkoda. Fetas krēmu noteikti var pasniegt arī ar citiem ēdieniem.
Sastāvdaļas
1 galviņa ziedkāposta
½ tējkarotes čili pārslu
1 tējkarote kurkumas pulvera
3 olas
70 g rīvmaizes
eļļa fritēšanai
300 g redīsu
1 ēdamkarote olīveļļas
3 ēdamkarotes aveņu etiķa
sāls pēc garšas
FETAI
200 g fetas
2 ēdamkarotes grieķu jogurta
½ tējkarotes medus
½ tējkarotes melno piparu
1 ēdamkarote olīveļļas
sula no 1 citrona
Pagatavošana
Redīsus sagriež ceturtdaļās, mazliet apsāla un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 30 minūtes, līdz tie ir rozīgi un mīksti. Pēc cepšanas tos apslaka ar aveņu etiķi.
Ziedkāpostus sadala rozetēs, 10 minūtes novāra verdošā sālsūdenī, līdz tie mīkstāki, bet nejūk ārā.
Ziedkāpostus apber ar kurkumu un čili pārslām tā, lai garšvielas vienmērīgi noklāj tos.
Olas sakuļ viendabīgā masā. Ziedkāpostu rozetes apvārta olā, tad rīvmaizē un 30 sekundes fritē sakarsētā eļļa, līdz ziedkāposti ir viegli zeltaini.
Fetu sakuļ ar grieķu jogurtu, medu, melnajiem pipariem, citronu sulu un olīveļļu, līdz veidojas krēmīgi pufīga masa.
Ziedkāpostus un redīsus pasniedz karstus ar putoto fetu.
Komentāri: