Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Zemesriekstu un kanēļa gredzeni
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
350 g kviešu miltu
180 g sviesta istabas temperatūrā
110 g cukura
1 ola
2 tējkarotes vaniļas cukura
¼ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
ola gredzenu apsmērēšanai pirms cepšanas
100 g grauzdētu zemesriekstu
2 tējkarotes Dr. Oetker kanēļa cukura
Pagatavošana
Bļodā ber cukuru, pievieno vaniļas cukuru, sviestu un sāli. Sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram minūti, tad ieputo olu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno iepriekš saputotajām sastāvdaļām un samīca viendabīgā mīklā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī un atdzesē stundu.
Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 7 mm plānu, izspiež apmēram 10 cm/dm apļus, katra apļa viducī ar mazāku formiņu izspiež apmēram 2 cm/dm mazāku aplīti.
Riņķīšus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tos apsmērē ar sakultu olu, pārber ar kanēļa cukuru un sasmalcinātiem zemesriekstiem, tad gatavo līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 13–14 minūtes.
Komentāri: