Zemesriekstu un kanēļa gredzeni

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 350 g kviešu miltu
  • 180 g sviesta istabas temperatūrā
  • 110 g cukura
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • ¼ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

 

  • ola gredzenu apsmērēšanai pirms cepšanas
  • 100 g grauzdētu zemesriekstu
  • 2 tējkarotes Dr. Oetker kanēļa cukura

Pagatavošana

  1. Bļodā ber cukuru, pievieno vaniļas cukuru, sviestu un sāli. Sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram minūti, tad ieputo olu.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno iepriekš saputotajām sastāvdaļām un samīca viendabīgā mīklā.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī un atdzesē stundu.
  4. Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 7 mm plānu, izspiež apmēram 10 cm/dm apļus, katra apļa viducī ar mazāku formiņu izspiež apmēram 2 cm/dm mazāku aplīti.
  5. Riņķīšus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tos apsmērē ar sakultu olu, pārber ar kanēļa cukuru un sasmalcinātiem zemesriekstiem, tad gatavo līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 13–14 minūtes.

 

 

Komentāri: