Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Zemesriekstu sviesta siera kūkas
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Burvīga garšu kombinācija siera kūkām – zemesriekstu sviests un ogas. #piegalda
Sastāvdaļas
Pamatnei:
150 g cepumu
30 g kukurūzas pārslu
70 g sviesta
Pildījumam:
180 g Philadelphia krēmsiera
50 g cukura
6 g kukurūzas cietes
2 olas
2–3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
70 g turku jogurta
Ievārījumam:
200 g ogu
40 g cukura
Pasniegšanai:
svaigas ogas
Pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu. Blenderī sablendē cepumus kopā ar kukurūzas pārslām. Pievieno tām izkausēto sviestu un samaisa.
Mafinu formā ievieto mafinu papīriņus. Tajos liek iekšā cepumu masu un izlīdzina.
Pagatavo pildījumu. Bļodā samaisa krēmsieru, cukuru un kukurūzas cieti. Pievieno olas, zemesriekstu sviestu un krējumu un kārtīgi iemaisa.
Masu lej pa virsu cepumiem, aizpildot formiņas gandrīz līdz augšai.
Cep krāsnī 170 °C temperatūrā 18–20 minūtes vai kamēr kūciņas ir sarecējušas.
Pagatavo ievārījumu. Ogas savāra ar cukuru, līdz tās ir izšķīdušas (10–15 minūtes), beigās visu sablendē.
Komentāri: