Zemesriekstu sviesta siera kūkas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Burvīga garšu kombinācija siera kūkām – zemesriekstu sviests un ogas. #piegalda

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 150 g cepumu
  • 30 g kukurūzas pārslu
  • 70 g sviesta

Pildījumam:

  • 180 g Philadelphia krēmsiera
  • 50 g cukura
  • 6 g kukurūzas cietes
  • 2 olas
  • 2–3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 70 g turku jogurta

Ievārījumam:

  • 200 g ogu
  • 40 g cukura

Pasniegšanai:

  • svaigas ogas

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu. Blenderī sablendē cepumus kopā ar kukurūzas pārslām. Pievieno tām izkausēto sviestu un samaisa.
  2. Mafinu formā ievieto mafinu papīriņus. Tajos liek iekšā cepumu masu un izlīdzina.
  3. Pagatavo pildījumu. Bļodā samaisa krēmsieru, cukuru un kukurūzas cieti. Pievieno olas, zemesriekstu sviestu un krējumu un kārtīgi iemaisa.
  4. Masu lej pa virsu cepumiem, aizpildot formiņas gandrīz līdz augšai.
  5. Cep krāsnī 170 °C temperatūrā 18–20 minūtes vai kamēr kūciņas ir sarecējušas.
  6. Pagatavo ievārījumu. Ogas savāra ar cukuru, līdz tās ir izšķīdušas (10–15 minūtes), beigās visu sablendē.
  7. Kūciņas pasniedz ar svaigo ievārījumu un ogām.