Zemesriekstu mafini

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 120 g cukura
  • 1 ola
  • 140 ml paniņu
  • 70 g eļļas
  • šķipsna sāls
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 100 g aveņu, dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma

 

DRUMSTALĀM

  • 50 g zemesriekstu sviesta
  • 35 g brūnā cukura
  • 100 g miltu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri, citā bļodā slapjās sastāvdaļas – zemesriekstu sviestu, paniņas, eļļu un olu. Sajauc abu trauku saturu kopā un visā nevērīgi iecilā ievārījumu.
  2. Pagatavo drumstalas – visas sastāvdaļas sajauc kopā ar pirkstiem, līdz izveidojas drumstalas.
  3. Mīklu pilda mafinu papīriņos, pa virsu katram ber drumstalas. Liek krāsnī un cep 20–22 minūtes.

Komentāri: