Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Zemesriekstu mafini
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
200 g miltu
120 g cukura
1 ola
140 ml paniņu
70 g eļļas
šķipsna sāls
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
100 g zemesriekstu sviesta
100 g aveņu, dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
DRUMSTALĀM
50 g zemesriekstu sviesta
35 g brūnā cukura
100 g miltu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri, citā bļodā slapjās sastāvdaļas – zemesriekstu sviestu, paniņas, eļļu un olu. Sajauc abu trauku saturu kopā un visā nevērīgi iecilā ievārījumu.
Pagatavo drumstalas – visas sastāvdaļas sajauc kopā ar pirkstiem, līdz izveidojas drumstalas.
Mīklu pilda mafinu papīriņos, pa virsu katram ber drumstalas. Liek krāsnī un cep 20–22 minūtes.
Komentāri: