Zemesriekstu braunijs

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Braunijs vienmēr ir laba doma. Braunijs ar zemesriekstu sviestu – vēl labāka doma! Sulīgs, šokolādīgs un bezgala gards!

Sastāvdaļas

  • 180 g sviesta
  • 130 g tumšās šokolādes “Lukss”
  • 3 olas
  • 300 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 80 g kviešu miltu
  • šķipsna sāls
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 150 g zemesriekstu sviesta
  • 50 g grauzdētu sālītu zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu un šokolādi.
  2. Pievieno cukuru un iemaisa ar putojamo slotiņu. Pievieno sakultas olas un iemaisa arī tās.
  3. Pievieno visas sausās sastāvdaļas, iecilā, līdz tās ir vienmērīgi iejaukušās.
  4. Lej masu veidnē un izlīdzina.
  5. Pa karotei liek pa virsu zemesriekstu sviestu, un tad ar naža galu veido marmora zīmējumu, izlīdzinot riekstu sviestu braunijā.
  6. Cep 160 ºC temperatūrā 40 minūtes, līdz vidus vēl nedaudz jēls, tā tas būs sulīgs un ķepīgs.
  7. Pasniedz ar grauzdētiem sālītiem zemesriekstiem.