Zemeņu sorberts

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Zemenes zemeņu laikā vislabāk baudīt svaigas, bet kad ārā ir karsts un svaigas ogas jau apnikušas, pamēģiniet šo brīnišķīgo, vieglo desertu.

Zemeņu sorberts ir burvīgs vienmēr, pat ziemā, kad ogas pieejamas tikai saldētavu vitrīnās vai mājas ziemas krājumos.

 

Sastāvdaļas

  • 400g saldētu zemeņu
  • 100g brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. piparmētru tējas
  • 200 g kokosriekstu piena vai bezpiedevu jogurta
  • 1 citrons
  • 1 laims
  • 1 tēj.k. balzamiko krēma vai etiķa

Pagatavošana

  1. Katliņā ieber brūno cukuru un piparmētru tēju un uzkarsē, līdz cukurs sācis burbuļot. Tad cukuru samaisa un katliņu noņem no plīts.
  2. Pa to laiku, blenderī liek saldētās ogas un sablendē līdz smalki sakapātu ogu konsistencei.
  3. Tad zemenēm pievieno 200 g kokosriekstu pienu (var aizstāt arī ar bezpiedevu  jogurtu). Pierīvē miziņu no 1 citrona un 1 laima, kā arī pievieno aptuveni 1 tējkaroti balzamiko krēma vai etiķa.
  4. Kā beidzamo zemenēm pievieno sakarsēto un pēc tam atdzesēto cukuru. Masu sablendē viendabīgā konsistencē.
  5. Sorbertu ēd nekavējoties vai liek saldētavā, lai baudītu vēlāk.