Žāvētu plūmju un sēņu gulašs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g šampinjonu
  • 100 ml sarkanvīna
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2 burkāni
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 100 g žāvētu plūmju (bez kauliņiem)
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Žāvētās plūmes liek blenderī, pievieno nedaudz silta ūdens un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
  2. Liek katliņu karsēties uz lielas uguns. Kad katliņš karsts, ielej nedaudz olīveļļas, met iekšā sēnes un pasautē 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Pievieno sarkanvīnu, tomātu pastu un pavāra 2 minūtes.
  4. Sagriež sīpolus kubiņos, smalki sakapā ķiplokus un liek klāt pie sēnēm. Pasautē visu 5 minūtes.
  5. Sagriežam burkānus palielos gabalos un liek klāt.
  6. Pielej buljonu, sojas mērci un vāra visu uz vidējas uguns, līdz burkāni mīksti.
  7. Kad burkāni mīksti, ņem katlu nost no uguns un pamazām pievieno žāvēto plūmju masu. Maisa un garšo. Pievieno vēl plūmju masu, sāli vai piparus pēc garšas.
  8. Ja gulašs sanācis pa šķidru, var daļu sablendēt un pievienot atpakaļ katlā.
  9. Mērci pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai makaroniem.