Zaļumu risoto ar valriekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

150 g arborio rīsu

2 daiviņas ķiploku

80 g šalotes sīpolu

4 timiāna lapiņas

150 ml sausa baltvīna

50 g valriekstu

60 g Parmigiano Reggiano siera

15 g pētersīļu

10 g spinātu

10 g lakšu (var izmantot arī lokus)

15 g koriandra

700 ml vistas buljona

20 g sviesta

olīveļļa cepšanai

sāls, pipari pēc garšas

smalki rīvēts Parmigiano Reggiano siers pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Sīpoliem pievieno rīsus un sviestu, nedaudz apcep. Pievieno smalki sagrieztus ķiplokus un timiāna lapiņas, apcep.
  3. Tad rīsiem pievieno baltvīnu un ļauj tam noreducēties.
  4. Rīsiem pievieno trešdaļu buljona. Samazina uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties, līdz buljons gandrīz novārījies. Pēc tam vēl divās daļās pievieno buljonu, līdz rīsi ir gatavi.
  5. Visus zaļumus un riekstus sagriež mazākos gabalos. Pievieno risoto, izmaisa. Pievieno sieru, sāli un piparus pēc garšas.
  6. Pasniedz ar smalki rīvētu Parmigiano Reggiano sieru.