Zaļumos marinēta vista ar jogurta mērci

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MARINĀDEI

800 g vistas filejas

buntīte pētersīļu

buntīte diļļu

6 loki

3 daiviņas ķiploku 

miziņa un sula no 1 laima 

4 ēdamkarotes olīveļļas

½ tējkarotes sāls

 

MĒRCEI

200 g grieķu vai turku jogurta

1 ēdamkarote mārrutku

sula no ½ laima 

3 ēdamkarotes olīveļļas

buntīte diļļu

buntīte pētersīļu

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vispirms iemarinē vistas gaļu. Vistu sagriež 2 x 2 cm lielos gabaliņos. Zaļumus un ķiplokus smalki sakapā. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu, pievieno olīveļļu un sāli. Vistu liek marinādē un visu kārtīgi apmaisa. Marinē istabas temperatūrā 1 stundu vai ledusskapī 6–8 stundas. 
  2. Gaļu dur uz iesmiņiem un cep uz grila aptuveni 20–30 minūtes, līdz tā viscaur izcepusies.
  3. Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ kopā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz kopā ar cepto vistas gaļu.