Zaļo zirnīšu un piparmētru piedeva

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Svaiga un mīlīga. Izcila ar zivīm (lasi, mencu) vai jēru, cukīni, ar dažādiem sieriem, uz grauzdētas saldskābmaizes vai bagetes.

Sastāvdaļas

  • 400 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • buntīte piparmētru (daļu atstāj dekorēšanai)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 daiviņa ķiploka
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g kazas siera

Pagatavošana

Zaļos zirnīšus sietiņā aplej ar verdošu ūdeni, tad saspaida ar dakšiņu. Piparmētru lapiņas sakapā vai sapluci­na, ķiploku smalki sakapā vai saspiež ķiplokspiedē, pievieno kopā ar medu, daļu kazas siera un sāli. Visu samaisa, pāri pārbirdina atlikušo kazas sieru un dažas piparmētru lapiņas.