Zaļo zirnīšu krēmzupa ar paipalu olām

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa jeb 400 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 10 paipalu olas
  • 1 bagete
  • sāls
  • svaigs timiāns (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Zaļos zirnīšus sasalušus ber verdošā ūdenī un vāra, kamēr mīksti. Maksimāli 10 minūtes. Tad zirnīšus nokāš.
  2. Novārītajiem zirnīšiem pielej saldo krējumu, un visu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli. Var pielikt nedaudz svaiga timiāna.
  3. Paipalu oliņas novāra cietas, nomizo un pārgriež uz pusēm.
  4. Krēmzupu pasniedz, salietu šķīvjos un dekorētu ar paipalu olu pusītēm. Klāt servē siltu bageti.