Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Zaļo lapu salāti ar zemesriekstos panētu ķimeņu sieru un mango
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
2 iepakojumi salātlapu (~ 250 g, vienalga – kādu)
1 nogatavināts mango
1 ritulis (~ 300 g) Rankas ķimeņu siera
1 ola
1 glāze zemesriekstu
3 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un malti melnie pipari
bērzu sulas sīrups (var aizvietot ar balzametiķa mērci)
Pagatavošana
Zemesriekstus uz sausas pannas apgrauzdē un nobrucina miziņas.
Riekstus atdzesē un sadrupina mazos gabaliņos.
Olu sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls.
Sieru sagriež stienīšos, apviļā olā, apvārta zemesriekstos un uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep no visām pusēm brūnu.
Mango nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Salātlapas nomazgā, nosusina un sajauc kopā ar mango gabaliņiem.
Pagatavo mērci: olīveļļu sakuļ kopā ar bērzu sulas sīrupu, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Salātlapas kārto porciju šķīvjos, virsū liek siera stienīšus, un visu pārslaka ar mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: