Zaļo lapu salāti ar zemesriekstos panētu ķimeņu sieru un mango

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 2 iepakojumi salātlapu (~ 250 g, vienalga – kādu)
  • 1 nogatavināts mango
  • 1 ritulis (~ 300 g) Rankas ķimeņu siera
  • 1 ola
  • 1 glāze zemesriekstu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari
  • bērzu sulas sīrups (var aizvietot ar balzametiķa mērci)

Pagatavošana

  1. Zemesriekstus uz sausas pannas apgrauzdē un nobrucina miziņas.
  2. Riekstus atdzesē un sadrupina mazos gabaliņos.
  3. Olu sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls.
  4. Sieru sagriež stienīšos, apviļā olā, apvārta zemesriekstos un uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep no visām pusēm brūnu.
  5. Mango nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Salātlapas nomazgā, nosusina un sajauc kopā ar mango gabaliņiem.
  7. Pagatavo mērci: olīveļļu sakuļ kopā ar bērzu sulas sīrupu, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  8. Salātlapas kārto porciju šķīvjos, virsū liek siera stienīšus, un visu pārslaka ar mērci.

Komentāri: