Sparģeļus liek uz karstas pannas un cep 1,5 minūtes no katras puses. Aplej ar nedaudz olīveļļas un pievieno sāli un piparus. Pēc tam uz tās pašas karstās pannas apcep plāni vai smalki sagrieztu maizes šķēlīti, līdz izveidojušās zeltainas maliņas.
Uz šķīvja liek spinātus, garenās šķēlēs sagrieztu gurķi un ābolu, apceptos sparģeļus, grauzdiņus un ~ 3 ēdamkarotes diedzējumu.
Olīveļļu un etiķi sajauc kopā, pievieno sāli, piparus. Mērci pārlej salātiem pirms pašas ēšanas, lai tie nesasulotos.
Par sāli ir mīts, ka tas ir kaitīgs, taču labs sāls ir laba ēdiena galvenā sastāvdaļa — izvēlieties Himalaju vai dabisko jūras sāli.
Komentāri: