fbpx

Zaļās tējas rulete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • 80 g miltu
  • sāls
  • 1–2 ēdamkarotes matcha zaļās tējas (daudzums atkarīgs no tējas kvalitātes – nekvalitatīvāka būs jāpieliek vairāk gan garšai, gan krāsai)
  • 1 ēdamkarote silta ūdens

Krēmam

  • 100 g baltās šokolādes
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g brūnā cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g krēmsiera

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli un matcha pulveri, un visu iecilā, līdz pazuduši kunkuļi. Pievieno ūdeni, iemaisa, un lej mīklu uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru.
  2. Cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu. Uz karsta ūdens tvaikiem bļodiņā izkausē šokolādi. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un sviestu. Puto, līdz sastāvdaļas sajaukušās, pievieno izkausēto šokolādi un vēl nedaudz paputo.
  4. Biskvītu atdala no cepamā papīra un uzliek uz tīra dvielīša. Vienu pusi nosmērē ar 2/3 krēma un tad rullē, kā vien ienāk prātā – var klasiskā ruletē, var pārgriezt gareniski 2 daļās, un tad sanāks kārtīgs rullītis, kas, nolikts uz šķīvja, atgādinās kūku. Var sagriezt 8 daļās un sarullēt 8 mazas ruletītes. Beigās maliņas nosmērē ar atlikušo krēmu.

 

Komentāri:

  • Laila saka:

    Cik lielā pannā ir paredzēts cept šo ruleti? Jo tas produktu daudzums šķiet pārāk mazs standarta izmēram.

Jūsu komentārs: