Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Zaļās tējas rulete
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
3 olas
80 g cukura
80 g miltu
sāls
1–2 ēdamkarotes matcha zaļās tējas (daudzums atkarīgs no tējas kvalitātes – nekvalitatīvāka būs jāpieliek vairāk gan garšai, gan krāsai)
1 ēdamkarote silta ūdens
Krēmam
100 g baltās šokolādes
100 g sviesta istabas temperatūrā
80 g brūnā cukura
1 vaniļas pāksts
200 g krēmsiera
Pagatavošana
Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli un matcha pulveri, un visu iecilā, līdz pazuduši kunkuļi. Pievieno ūdeni, iemaisa, un lej mīklu uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru.
Cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Uz karsta ūdens tvaikiem bļodiņā izkausē šokolādi. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un sviestu. Puto, līdz sastāvdaļas sajaukušās, pievieno izkausēto šokolādi un vēl nedaudz paputo.
Biskvītu atdala no cepamā papīra un uzliek uz tīra dvielīša. Vienu pusi nosmērē ar 2/3 krēma un tad rullē, kā vien ienāk prātā – var klasiskā ruletē, var pārgriezt gareniski 2 daļās, un tad sanāks kārtīgs rullītis, kas, nolikts uz šķīvja, atgādinās kūku. Var sagriezt 8 daļās un sarullēt 8 mazas ruletītes. Beigās maliņas nosmērē ar atlikušo krēmu.
Cik lielā pannā ir paredzēts cept šo ruleti? Jo tas produktu daudzums šķiet pārāk mazs standarta izmēram.