ZAĻĀ BĻODA AR BRŪNAJIEM RĪSIEM

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g brūno rīsu
  • 1 neliela galviņa brokoļa
  • 1 avokado
  • 70 g zaļo zirnīšu
  • 100 g zaļo pākšu pupiņu
  • 100 g sparģeļu

 

MĒRCEI

  • 2 citroni
  • 1 tējkarote medus
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēkliņu

Pagatavošana

  1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Sparģeļus, zaļos zirnīšus un pupiņas noblanšē karstā ūdenī 5 minūtes.
  3. Brokoli sagriež smalkākos gabaliņos vai sablendē un apcep uz sausas pannas, līdz tas kļuvis košāks un aromātisks.
  4. Avokado sagriež uz pusēm, atdala no kauliņa un sagriež šķēlītēs.
  5. Pagatavo mērci. Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņas un izspiež citronu sulu. To ļoti strauji sablendē ar ķiploka daiviņu, medu, olīveļļu un sezama sēklām, līdz iegūta krēmīga, gaiši dzeltena mērce.
  6. Bļodiņā liek brūnos rīsus, pāri kārto dārzeņus un pasniedz ar krēmīgo citronu mērci.