Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
ZAĻĀ BĻODA AR BRŪNAJIEM RĪSIEM
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
200 g brūno rīsu
1 neliela galviņa brokoļa
1 avokado
70 g zaļo zirnīšu
100 g zaļo pākšu pupiņu
100 g sparģeļu
MĒRCEI
2 citroni
1 tējkarote medus
1 daiviņa ķiploka
70 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēkliņu
Pagatavošana
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Sparģeļus, zaļos zirnīšus un pupiņas noblanšē karstā ūdenī 5 minūtes.
Brokoli sagriež smalkākos gabaliņos vai sablendē un apcep uz sausas pannas, līdz tas kļuvis košāks un aromātisks.
Avokado sagriež uz pusēm, atdala no kauliņa un sagriež šķēlītēs.
Pagatavo mērci. Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņas un izspiež citronu sulu. To ļoti strauji sablendē ar ķiploka daiviņu, medu, olīveļļu un sezama sēklām, līdz iegūta krēmīga, gaiši dzeltena mērce.
Bļodiņā liek brūnos rīsus, pāri kārto dārzeņus un pasniedz ar krēmīgo citronu mērci.
Komentāri: