Zaļā aukstā zupa

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Svaiga, zaļa un atspirdzinoša – ideāla aukstā zupa tiem, kam negaršo bietes vai kas meklē jaunas garšas. Zupai patīkamu svaigumu piešķir gurķu sula, tāpēc noteikti neizlaid šo pagatavošanas soli.

Sastāvdaļas

  • sauja piparmētru
  • sauja pētersīļu
  • sauja diļļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sula no 4 rīvētiem lauku gurķiem
  • 1 litrs kefīra
  • 2 tējkarotes mārrutku
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • sula no ½ laima
  • sāls un pipari pēc garšas
  • jauno biešu lapiņas
  • redīsi
  • lauku gurķi
  • zaļumi (koriandrs, salāti, dilles)
  • vārītas paipalu oliņas
  • valrieksti

Pagatavošana

  1. Piparmētras, pētersīļus un dilles sakapā un liek krūzes blenderī. Pievieno saspiestu vai smalki sakapātu ķiploka daiviņu.
  2. Lauku gurķus nomizo, sarīvē un liek sietiņā, lai nospiestu sulu. Biezumus izmet, bet sulu pievieno blendera krūzē.
  3. Pievieno kefīru, mārrutkus, sinepes un svaigi spiestu laima sulu. Visu sablendē.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  5. Bļodiņās kārto jauno biešu lapiņas un zaļumus, sev tīkamos gabaliņos sagrieztus redīsus un gurķus. Pēc vēlēšanās pievieno vārītas paipalu oliņas.
  6. Pārlej ar kefīra un zaļumu zupu.
  7. Kraukšķīgumam zupu var pārbērt ar svaigiem valriekstiem.

Komentāri: