Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Zaļā aukstā zupa
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Svaiga, zaļa un atspirdzinoša – ideāla aukstā zupa tiem, kam negaršo bietes vai kas meklē jaunas garšas. Zupai patīkamu svaigumu piešķir gurķu sula, tāpēc noteikti neizlaid šo pagatavošanas soli.
Sastāvdaļas
sauja piparmētru
sauja pētersīļu
sauja diļļu
1 daiviņa ķiploka
sula no 4 rīvētiem lauku gurķiem
1 litrs kefīra
2 tējkarotes mārrutku
1 ēdamkarote sinepju
sula no ½ laima
sāls un pipari pēc garšas
jauno biešu lapiņas
redīsi
lauku gurķi
zaļumi (koriandrs, salāti, dilles)
vārītas paipalu oliņas
valrieksti
Pagatavošana
Piparmētras, pētersīļus un dilles sakapā un liek krūzes blenderī. Pievieno saspiestu vai smalki sakapātu ķiploka daiviņu.
Lauku gurķus nomizo, sarīvē un liek sietiņā, lai nospiestu sulu. Biezumus izmet, bet sulu pievieno blendera krūzē.
Pievieno kefīru, mārrutkus, sinepes un svaigi spiestu laima sulu. Visu sablendē.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Bļodiņās kārto jauno biešu lapiņas un zaļumus, sev tīkamos gabaliņos sagrieztus redīsus un gurķus. Pēc vēlēšanās pievieno vārītas paipalu oliņas.
Pārlej ar kefīra un zaļumu zupu.
Kraukšķīgumam zupu var pārbērt ar svaigiem valriekstiem.
Komentāri: