Lieldienām ir spēcīgas kristīgās tradīcijas, tomēr lielā mērā tie visiem ir mīļi tieši sava bērnišķīguma dēļ. Šie zaķcepumi atkausēs ne tikai bērnu sirdis, bet liks pasmaidīt arī citkārt drūmajiem un nopietnajiem onkuļiem.
Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un sāli.
Sviestam istabas temperatūrā pievieno cukuru, un visu saputo viendabīgā gaišā masā. Konsistencei jābūt kā krēmam.
Pievieno olas dzeltenumu un vaniļas ekstraktu un turpina putot, kamēr masa atkal ir viendabīga.
Sviesta masā pakāpeniski iemaisa miltu maisījumu, līdz veidojas mīksta, plastiska mīkla.
No mīklas atdala nelielu valrieksta izmēra gabaliņu. Šim mīklas pikucim pievieno pāris pilienu sarkanās pārtikas krāsvielas vai tējkaroti biešu sulas un mīca, līdz visa mīkla ir vienmērīgā rozā krāsā.
Veido zaķīšus: mīklu sadala valrieksta lieluma gabaliņos. Vispirms katru gabaliņu saveļ bumbiņā, tad no bumbas izveido ovālu formu.
No rozā mīklas katram zaķītim izveido austiņas un astīti. Austiņas ieteicams taisīt garākas, jo cepšanas laikā tās mēdz sarauties.
Katram zaķītim ar kociņu vai zobu bakstāmo izveido divas actiņas. Visus zaķcepumus izkārto uz cepešplāts un liek ledusskapī uz 1 stundu “atpūsties”.
Pēc stundas cepumus cep 15–18 minūtes līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Krāsa cepumiem īpaši nemainīsies. Tiem būtu jāsaglabājas maigi zeltainā smilšu krāsā.
Kad cepumi atdzisuši, tiem iekrāso actiņas. To dara, ar zobu bakstāmo kociņu uzzīmējot izkausētu šokolādi iepriekš iezīmētajās acu vietiņās.
Komentāri: