Padomi veselībai!
Saknes nomazgā un sadala nelielos gabalos. Sīpolu un ķiplokus notīra, sagriež.
Katlā liek saknes, garšsaknes un zaļumus. Pieber šķipsniņu sāls.
Pārlej ar verdošu ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas, un uzliek vāku. Gatavo uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
No zupas atsevišķā traukā nolej pusi šķidruma. Zupu sablendē.
Pievieno krējumu un uzliek uz plīts, ļauj, lai uzmet burbuli. Ja zupa ir ļoti bieza, pievieno atpakaļ nedaudz nolietā šķidruma. Atlikušo buljonu var uzglabāt kā dārzeņu buljonu ledusskapī.
Pasniedz karstu, papildinātu ar mazsālītu lasi, garnelēm vai jūras velšu maisījumu. Pēc izvēles dekorē ar zaļumiem.
Komentāri: