Vitamīnu bumba zupā!

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 lieli ziedkāposti
  • 1 vidējs kabacis
  • 1 burkāns
  • 3–4 vidēji kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • lupstājs, pētersīļi vai citi zaļumi pēc izvēles
  • 3–4 ēdamkarotes 15% skābā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari, muskatrieksts,
  • pēc izvēles šķipsniņa ķimeņu
  • mazsālīts lasis, garneles vai jūras kokteiļa maisījums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Saknes nomazgā un sadala nelielos gabalos. Sīpolu un ķiplokus notīra, sagriež.
  2. Katlā liek saknes, garšsaknes un zaļumus. Pieber šķipsniņu sāls.
  3. Pārlej ar verdošu ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas, un uzliek vāku. Gatavo uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
  4. No zupas atsevišķā traukā nolej pusi šķidruma. Zupu sablendē.
  5. Pievieno krējumu un uzliek uz plīts, ļauj, lai uzmet burbuli. Ja zupa ir ļoti bieza, pievieno atpakaļ nedaudz nolietā šķidruma. Atlikušo buljonu var uzglabāt kā dārzeņu buljonu ledusskapī.
  6. Pasniedz karstu, papildinātu ar mazsālītu lasi, garnelēm vai jūras velšu maisījumu. Pēc izvēles dekorē ar zaļumiem.

 

Padomi veselībai!

  • Rītu sāciet, brokastīs apēdot arī pa kādam svaigam auglim vai dārzenim! Brokastu omleti papildiniet ar brokoļu, ziedkāpostu, tomātu vai cukīni gabaliņiem.
  • Sakņu sautējumi, sacepumi un zupas ir lieliska un veselīga izvēle gan pusdienām, gan vakariņām!
  • Tvaicējiet, sutiniet un cepiet dārzeņus cepeškrāsnī, lai tie nezaudētu savas vērtīgās īpašības.
  • Dārzeņi lieliski sader ar visa veida garšaugiem un garšvielām. Izmantojiet svaigus pētersīļus, selerijas, lokus un dilles, kā arī timiānu, rozmarīnu, majorānu un raudeni!
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saknes nomazgā un sadala nelielos gabalos. Sīpolu un ķiplokus notīra, sagriež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katlā liek saknes, garšsaknes un zaļumus. Pieber šķipsniņu sāls.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej ar verdošu ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas, un uzliek vāku. Gatavo uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No zupas atsevišķā traukā nolej pusi šķidruma. Zupu sablendē.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno krējumu un uzliek uz plīts, ļauj, lai uzmet burbuli. Ja zupa ir ļoti bieza, pievieno atpakaļ nedaudz nolietā šķidruma. Atlikušo buljonu var uzglabāt kā dārzeņu buljonu ledusskapī.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, papildinātu ar mazsālītu lasi, garnelēm vai jūras velšu maisījumu. Pēc izvēles dekorē ar zaļumiem.