Šī ir lieliska recepte gan svētku laikam, gan gariem brīvdienu rītiem, kad gribas iepriecināt savus mīļos ar garšīgu, mājās ga- tavotu pastēti uz siltas maizītes. Svētku garšas notis pastētē spēlē šampanietis un medus, apvienojot mazliet skābo un saldo, kas lieliski papildina vistu akniņu maigo garšu.
Pagatavošana:
1. Uz karstas pannas izkausē ~ 50 g sviesta un apcep ripiņās sagrieztus burkānus un ķiploka daiviņas, cep ~ 10 minūtes, kamēr burkāni zeltaini.
2. Burkāniem pievieno iepriekš noskalotas un nelielos gabaliņos sagrieztas vistu aknas un timiāna zariņu.
3. Pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē. Ja pannas saturs liekas par sausu, nepieciešamības gadījumā var pievienot sulu no 1⁄2 apelsīna vai nedaudz ūdens. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.
4. Gatavo sviesta glazūru. Pannā izkausē 100 g sviestu, pielej šampanieti, ļauj iztvaikot alkoholam un pievieno sulu no 1⁄2 apelsīna un medu. Ļauj visām garšām sajaukties.
5. Sablenderē valriekstus.
6. Atdzesētās apceptās sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, pakāpeniski pievienojot atlikušos 150 g sviesta.
7. Sablendēto pastētes masu pilda trauciņos, pārber ar sablendētajiem valriekstiem un pārlej ar izkausētā sviesta un šampanieša masu. Atdzesē un ļauj sastingt.
8. Pasniedz uz svaigi grauzdētas maizītes ar brūkleņu ievārījumu.
1. Uz karstas pannas izkausē ~ 50 g sviesta un apcep ripiņās sagrieztus burkānus un ķiploka daiviņas, cep ~ 10 minūtes, kamēr burkāni zeltaini.
2. Burkāniem pievieno iepriekš noskalotas un nelielos gabaliņos sagrieztas vistu aknas un timiāna zariņu.
3. Pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē. Ja pannas saturs liekas par sausu, nepieciešamības gadījumā var pievienot sulu no 1⁄2 apelsīna vai nedaudz ūdens. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.
4. Gatavo sviesta glazūru. Pannā izkausē 100 g sviestu, pielej šampanieti, ļauj iztvaikot alkoholam un pievieno sulu no 1⁄2 apelsīna un medu. Ļauj visām garšām sajaukties.
5. Sablenderē valriekstus.
6. Atdzesētās apceptās sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, pakāpeniski pievienojot atlikušos 150 g sviesta.
7. Sablendēto pastētes masu pilda trauciņos, pārber ar sablendētajiem valriekstiem un pārlej ar izkausētā sviesta un šampanieša masu. Atdzesē un ļauj sastingt.
8. Pasniedz uz svaigi grauzdētas maizītes ar brūkleņu ievārījumu.
Komentāri: