Ja jūs nejauši ir pārsteiguši izsalkuši viesi, tad, lai nebūtu pārāk ilgs laiks jāpavada pie plīts, pagatavojiet viņiem vistu akniņas. Tās nemaksās dārgi, vistu akniņas ir pieejamas gandrīz visos veikalos un to pagatavošana neprasa vairāk kā 30 minūtes.
Šoreiz tās gatavosim kopā ar rudenīgiem antonovkas āboliem, skābenu baltvīnu un aromātisku medu, un jūsu draugi patiesi jutīsies kā labā restorānā.
Aknas noskalo un nogriež liekās plēves un taukus. Ja aknas ir palielas, tās pārgriež uz pusēm.
Sīpolu notīra un sagriež šķēlītēs vai gredzenos.
Ābolus notīra, nomizo un sagriež šķēlītēs.
Uzkarsētā pannā liek noskalotus timiāna zariņus un sīpolus un apcep 2–3 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
Pievieno ābolus, medu un maigi sutina, līdz āboli kļūst mīksti.
Aknām uzkaisa šķipsniņu sāls, piparus un tās apcep uz atsevišķas pannas.
Kad aknas ir apceptas no visām pusēm brūnas, tās pievieno sīpoliem un āboliem.
Pannā ielej vīnu un uz nelielas uguns visu sautē 4–5 minūtes, līdz vīns ir iztvaikojis.
Ēdienu pasniedz karstu. Aknas labi garšos kopā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
Komentāri: