Vistas nageti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 2.sērijā, kas veltīta VISTAS tēmai!

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 200 g panko rīvmaizes
  • 2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote Kajennas piparu
  • 1 tējkarote oregano
  • 300 g miltu
  • 2 olas
  • 60 ml piena
  • 1 litrs zemesriekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Blenderī samaļ vistas filejas, pievieno cukuru, pusi sāls un piparu. Visu kārtīgi samaisa, un izveido 6 – 8 apaļas formas nagetus, izmantojot metāla formiņu. Liek saldētavā uz 30 minūtēm nedaudz sastingt.
  2. Sagatavo panējumu. Trīs lielākās atsevišķās bļodās liek attiecīgi miltus, rīvmaizi un pienu. Miltus samaisa ar atlikušajām garšvielām, pienam pievieno olas un samaisa viendabīgā masā.
  3. Lielākā katlā lej eļļu un uzkarsē to.
  4. Kamēr eļļa uzkarst, nagetus panē secīgi miltos, olā un rīvmaizē.
  5. Nagetus cep uzkarsētajā eļļā 5–7 minūtes.
  6. Pasniedz trauciņā ar mīļāko mērci.