Vistas fileju sagriež nelielos kubiņos un uz pannas olīveļļā apcep zeltainus. Pievieno konservētu ananasu kubiņus un garšvielas. Pārlej ar saldo krējumu un ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm uz lēnas uguns pasautēties.
Rīsus novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Maniem mājiniekiem ļoti garšo “ceptie” rīsi, jo tie ir irdeni un nav salipuši kopā. Tos gatavo šādi. Rīsus aplej ar aukstu ūdeni un ļauj 15 minūtes uzbriest, tad zem tekoša ūdens nomazgā lieko cieti. Pannā izkausē sviestu un tajā apcep rīsus, visu laiku maisot. Cepšanas laikā pievieno sulu no ½ citrona. Kad rīsi kļūst caurspīdīgi, tos pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ir 1 pirksta tiesa virs rīsiem, un ļauj ūdenim novārīties. Kad rīsos parādās mazi krāterīši, kas burbuļo, pannai uzliek vāku, samazina karstumu līdz minimumam un atstāj uz 10 minūtēm sautēties.
Pasniedz rīsus, pārlietus ar vistas un ananasu mērci un, ja bērniem garšo, pārkaisītus ar zaļumiem – lociņiem vai pētersīļiem. Pieaugušie novērtēs koriandra zaļumus, bet bērniem to garša var likties ļoti specifiska.
Cik daudz karija pievienot vistinai?