2 ēdamkarotes Santa MariaTex Mex tako garšvielu maisījuma vistas gaļai
2–3 ēdamkarotes olīveļļas
1 daiviņa ķiploka
sula no ½ citrona
sāls un pipari pēc garšas
Kebaba pildījumam:
1 salātgalva (ledus salāti vai parastie zaļie)
1 tomāts
1–2 ēdamkarotes Santa Maria zaļo halapenjo piparu
½ garā gurķa vai 1 mazais gurķis
Mērcei:
150 g krējuma 20 %
50 g majonēzes
2 daiviņas ķiploku, saspiestu
1 tējkarote Santa Maria pētersīļu garšvielas
1 tējkarote Santa Maria diļļu garšvielas
sāls un pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
Santa Maria asā piparu mērce
2 Santa Maria lielās kviešu tortiljas
Pagatavošana
Pagatavo vistas girosa marinādi. Šķiņķīšus liek bļodā un pievieno tako garšvielu maisījumu vistas gaļai, olīveļļu, ķiploku, citronu sulu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Vistas šķiņķīšus apcep uz grilpannas un liek cepeškrāsnī uz 5–7 minūtēm. Gatavos šķiņķīšus sagriež mazākos gabaliņos.
Sagatavo pārējās kebaba pildījuma sastāvdaļas. Sagriež salātlapas, tomātu, zaļos halapenjo piparus un gurķi.
Pagatavo mērci. Sajauc kopā krējumu, majonēzi, saspiestos ķiplokus, pētersīļu un diļļu garšvielu, sāli un piparus pēc garšas.
Pannā apmēram 10 sekundes uzsilda tortilju.
Visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas liek uz tortiljas un sarullējot izveido kebabu.
Satīto kebabu 3 minūtes apcep uz grilpannas, kamēr parādās skaistas grila līnijas.
Autentiskākam kebaba izskatam to pasniedz, ietītu folijā. Kebabu ēdot papildina ar aso piparu mērci.
Komentāri: