Pagatavojiet šo ēdienu tad, kad gaidāms pulka ciemiņu, tanī skaitā arī bērni, jo tas nevar negaršot, pat bērniem, un ir viegli un ātri pagatavojams ēdiens.
Vistas filejas pārdala uz pusēm, un katru pusi atgriež vaļā kā grāmatu divreiz garāku.
Proscutto šķiņķa šķēles pārdala uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež 8 daiviņās. Mocarellu sagriež 8 plānās šķēlītēs.
Vienā bļodiņā sajauc kopā rīvmaizi ar rīvētu cieto sieru. Pierīvē miziņu no puses citrona.
Otrā bļodiņā sajauc kopā no viena citrona izspiestu sulu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Ņem pa vienam vistas filejas gabalam, iemērc vispirms citronu sulas maisījumā, pēc tam rīvmaizē.
Sagatavo cepešpannu. Iesakām to izklāt ar cepamo papīru vai, ja to nedarāt, – viegli iesmērēt ar ~ 1 ēdamkaroti olīveļļas.
Gaļu liek uz dēlīša, tās vienā pusē klāj proscutto šķēli, tai virsū liek šķēlīti mocarellas siera un sarkanā sīpola gabaliņu.
Gaļu aizrullē ciet un ar šuves vietu uz leju kārto uz pannas. Kad viss sarullēts, atlikušo rīvmaizi viegli pārkaisa pār gaļu, pārslaka ar olīveļļu un liek cepties 20–25 minūtes 200 °C temperatūrā.
Komentāri: