1 kg vistas fileju
liela bunte svaigas kinzas
bunte loku
1 svaigs halapenjo pipars
1 šalotes sīpols
1 laims
½ tējkarotes oregano
½ tējkarotes kumīna
1 ēdamkarote cukura
1 daiviņa ķiploka
100 ml neitrālas augu eļļas
sāls
1. Nomizo šalotes sīpolu un ķiploku, sasmalcina.
2. Sasmalcina kinzu, lokus un halapenjo piparu.
3. Liek visu blenderī kopā ar oregano, cukuru un sāli, pavieno augu eļļu, kumīnu un
piespiež laima sulu. Blendē līdz vēlamajai konsistencei (rupji vai smalki pēc izvēles).
4. Pusi salsas pievieno vistas filejām, un liek marinēties vismaz 4 stundas, atlikušo
zaļumu marinādi liek ledusskapī.
5. Izņem vistas filejas no ledusskapja un ļauj atsilt 1 stundu līdz istabas temperatūrai.
Vistas filejas grilē, līdz tās ir gatavas. Pasniedz ar atlikušo salsu.
Komentāri: