Lēni vārītas vistas filejas un ābolu salāti ar spinātiem, avenēm, estragona – olīveļļas vinegreta mērci un grauzdētiem lazdu riekstiem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

300g vistas fileja

2-3 āboli Royal Gala

Sauja spinātu

Svaigs estragons

½ sula no citrona

1 tējkarote Dižonas sinepju (krēmīga, ne graudu)

Sauja lazdu riekstu

1 anīsa zvaigzne

Sāls pēc garšas

Nedaudz olīveļļa

Sauja aveņu

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni un uzvāra. Pievieno anīsa zvaigzni un sāli. Tad pievieno vistu un vāra 80 grādos aptuveni kādas 10 minūtes. Kad tā gatava, nolej ūdeni un atdzesē nedaudz.
  2. Lazdu riekstus ber cepamtraukā un liek cepties 180 grādu temperatūrā uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep kādas 10 minūtes. Kad tie gatavi un nedaudz atdzesēti, tos starp rokām berzējot notīra no miziņas. Paņem lielāku bļodu vai katlu un uzspiež uz riekstiem , lai sasmalcinātu.
  3. Āboliem izņem serdi un sagriež aptuveni avenes lieluma gabalos.
  4. Pagatavo vinegreta mērci. Pievieno bļodā sinepes, olīveļļa, sāls, citrona sula. Visu sakuļ tādā mērcītē. Pašās beigās pievieno smalki sagrieztu estragonu.
  5. Visu liek bļodā – sasmalcinātu vistu, ābolus, avenes, riekstus un spinātus. Pārlej mērci un viegli samaisa.
  6. Pasniedz ar glāzi rozā vīna Le Versant!

Komentāri: