Pagatavo timiāna sviestu cepetim. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu. Liek cepties ķiplokus kopā ar timiāna lapiņām, pievieno šķipsniņu sāls. Cep uz mazas uguns, līdz ķiploki paliek viegli zeltaini. Noņem no pannas un atdzesē.
Kad sviests atdzisis, to ar ēdamkaroti liek zem vistas ādas uz muguras, kā arī apslaka visu ārpusi. Vistu liek ieeļļotā cepamajā traukā pa vidu.
Ābolus sagriež uz pusēm, katrā ābola pusītē iespiež anīsa zvaigzni, apber ar cukuru un nedaudz sāli un liek apkārt cepetim.
Atsevišķā bļodā kartupeļus izmaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pievieno cepetim.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 stundas.
Pagatavo čatniju. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Plūmes sagriež ceturtdaļās.
Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un šķipsnu sāli. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno cukuru un karamelizē tos. Pievieno plūmes un portvīnu. Novāra vīnu un ļauj sautēties uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Pievieno balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas.
Komentāri: