Vista kokosriekstu karija mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g atkaulotu vistas šķiņķu
150 g grieķu jogurta
2 tējkarotes dzeltenais karijs
½ čili pipara
2 tējkarotes sviesta
150 g Indijas riekstu
2 sulīgi tomāti
1 dzeltenais sīpols
200 ml kokosriekstu piena (var aizstāt ar saldo krējumu)
īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
2 daiviņas ķiploku
buntīte kinzas
150 g basmati rīsu

Pagatavošana

1. Vistas šķiņķus sagriež kumosa lieluma gabaliņos un iemarinē grieķu jogurtā, kam pievieno pusi dzeltenā karija.
2. Pannā izkausē sviestu un apcep smalki sakapātu sīpolu un čili piparu, pievieno uz smalkās rīves sarīvētu ingveru un sakapātus ķiplokus. Pievieno atlikušo kariju un visu apcep, līdz garšas sajaukušās. Pievieno smalki sagrieztus tomātus. Dārzeņus pievieno marinētajai vistai.
3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 ºC temperatūrai. Vistas šķiņķīšus kopā ar visu marinādi un apceptajiem dārzeņiem liek karstumizturīgā traukā un cep 20 minūtes.
4. Pēc 20 minūtēm vistu ņem ārā no krāsns, tai pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu un Indijas riekstus. Cep krāsnī vēl 15 minūtes.
5. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un pasniedz kopā ar vistas kariju. Ja vēlas, pārber ar sakapātu kinzu.

Komentāri: