Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Vīriešu zapte
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
3 kg gatavu tomātu
2 nelielas selerijas saknes ( ~ 700 g)
1 kg sīpolu
2 buntītes pētersīļu
6 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes maltu melno piparu
1 čili pipars
4 ēdamkarotes galda etiķa (9%)
Pagatavošana
Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
Sīpolus notīra un smalki sakapā.
Selerijas saknes notīra un sarīvē uz rupjās rīves.
Zaļumus noskalo un smalki sakapā.
Čili izņem sēklas un smalki sakapā.
Visus dārzeņus, čili un zaļumus liek lielā katlā un vāra uz lēnas uguns 1 stundu.
Pievieno sāli, cukuru, piparus, etiķi un vāra vēl 30 minūtes.
Karstu pilda tīrās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: