Ķiploku un citronu grauzdiņi

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

8 šķēles “Hanzas maiznīcas” “Toste” pilngraudu tostermaizes ar D vitamīnu

150 g sviesta

8 daiviņas ķiploku

miziņas no 1 citrona

1 ēdamkarote citronu sulas

½ buntes pētersīļu

sāls

 

SIERA MĒRCEI:

200 ml saldā krējuma

100 g Čedaras siera

100 g jeb 5 šķēles sviestmaižu siera

 

AVOKADO MĒRCEI:

1 liels avokado

½ bunte pētersīļu

1 halapenjo pipars

sula no ½ laima

½ tējkarotes sāls

2–4 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Bļodā izkausē sviestu, tam pievieno citrona miziņas un sulu, rīvētas ķiploka daiviņas, sasmalcinātus pētersīļus un sāli pēc garšas. Visu apmaisa un tur siltumā, lai sviests paliek šķidrs.
  2. Katru maizes šķēli sagriež četrās vienādās garenās standziņās un liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz pāris minūtēm, līdz maize kļuvusi kraukšķīga, bet ne brūna. Grauzdiņus liek lielākā bļodā, pārlej pāri citronu un ķiploku sviestu un apmaisa, līdz visi grauzdiņi ir vienmērīgi noklāti ar sviestu. Liek cepties atpakaļ krāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni.
  3. Pagatavo siera mērci. Mazā katlā lej saldo krējumu, rīvētu Čedaras sieru un sasmalcinātu sviestmaižu sieru un uz lēnas uguns maisa, līdz siers ir izkusis un masa kļuvusi vienmērīga. Svarīgi ir izmantot gan sieru, gan plāksnītēs nopērkamo mīksto sviestmaižu sieru, jo tajā esošie stabilizētāji neļauj mērcei atdalīties un veidot siera klimpas.
  4. Pagatavo avokado mērci. Blenderī liek visas sastāvdaļas un blendē, līdz mērce kļuvusi vienmērīga. Ja tā liekas par biezu, var papildus pievienot ūdeni.
  5. Grauzdiņus pasniedz ar abām mērcēm.

Komentāri: