Vīnes šnicele ar kartupeļu salātu vasaras versiju

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Būtiskas šajā receptē ir divas lietas:

  1. gaļas izvēle – tai ir jābūt pret šķiedru grieztai teļa vai cūkas gaļas šķēlei (karbonādei);
  2. gaļu klapējot, ir būtiski nesašķērdēt, tādēļ tās klapēšanai gaļas āmurīša vietā iesakām izmantot platu un smagu nazi vai katliņa dibenu.

Sastāvdaļas

  • 4 teļa gaļas muguras karbonādesšķēles 1,5 cm biezumā
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes rīvmaizes panēšanai
  • 6 ēdamkarotes kviešu miltu panēšanai
  • eļļa un sviests cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 citrons

Salātiem

  • 8 nelieli kartupeļi
  • sauja redīsu
  • maurlociņu buntīte
  • olīveļļa, sāls, malti melni pipari
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Gaļas šķēles noskalo un nosusina. Gaļu liek pārtikas maisiņā un ar plata naža plakano pusi kārtīgi izdauza no abām pusēm, lai gaļas struktūra paliktu mīkstāka. Gaļas āmuru neizmanto, jo ar to gaļa tiek sašķērdēta.
  2. Gaļai uzkaisa sāli un piparus.
  3. Atsevišķā trauciņā sakuļ olas. Uz atsevišķiem šķīvjiem uzber rīvmaizi un miltus. Gaļu panē vispirms miltos.
  4. Tad apviļā olā.
  5. Visbeidzot panē rīvmaizē. Šo procesu var izdarīt ~ 30 minūtes pirms cepšanas sākuma, jo tad rīvmaize kārtīgi pielips gaļai un cepšanas laikā nenāks nost.
  6. Uzkarsētā pannā bagātīgi ielej eļļu un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta. Liek cepties gaļas šķēles. Lai gaļa vienmērīgi izceptos un neapdegtu, to cep uz nelielas uguns. Gaļu apcep no katras puses ~ 3 minūtes.
  7. Pagatavo kartupeļu salātus: kartupeļus nomizo, noskalo un izvāra mīkstus. Nedaudz atdzesē un sagriež šķēlītēs.
  8. Redīsus noskalo, nogriež galiņus un sagriež plānās šķēlītēs. Maurlociņus smalki sagriež. Bļodā samaisa kartupeļus, redīsus, lociņus, uzkaisa šķipsniņu sāls, pielej 1 ēdamkaroti eļļas un piespiež ½ citrona sulu. Samaisa.
  9. Šniceli pasniedz ar kartupeļu salātiem un citrona daiviņu. Pirms ēšanas pāri šniceles gabalam uz spiež citronu sulu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas šķēles noskalo un nosusina. Gaļu liek pārtikas maisiņā un ar plata naža plakano pusi kārtīgi izdauza no abām pusēm, lai gaļas struktūra paliktu mīkstāka. Gaļas āmuru neizmanto, jo ar to gaļa tiek sašķērdēta.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļai uzkaisa sāli un piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā trauciņā sakuļ olas. Uz atsevišķiem šķīvjiem uzber rīvmaizi un miltus. Gaļu panē vispirms miltos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad apviļā olā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visbeidzot panē rīvmaizē. Šo procesu var izdarīt ~ 30 minūtes pirms cepšanas sākuma, jo tad rīvmaize kārtīgi pielips gaļai un cepšanas laikā nenāks nost.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsētā pannā bagātīgi ielej eļļu un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta. Liek cepties gaļas šķēles. Lai gaļa vienmērīgi izceptos un neapdegtu, to cep uz nelielas uguns. Gaļu apcep no katras puses ~ 3 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo kartupeļu salātus: kartupeļus nomizo, noskalo un izvāra mīkstus. Nedaudz atdzesē un sagriež šķēlītēs.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redīsus noskalo, nogriež galiņus un sagriež plānās šķēlītēs. Maurlociņus smalki sagriež. Bļodā samaisa kartupeļus, redīsus, lociņus, uzkaisa šķipsniņu sāls, pielej 1 ēdamkaroti eļļas un piespiež ½ citrona sulu. Samaisa.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šniceli pasniedz ar kartupeļu salātiem un citrona daiviņu. Pirms ēšanas pāri šniceles gabalam uz spiež citronu sulu.