Būtiskas šajā receptē ir divas lietas:
Salātiem
Gaļas šķēles noskalo un nosusina. Gaļu liek pārtikas maisiņā un ar plata naža plakano pusi kārtīgi izdauza no abām pusēm, lai gaļas struktūra paliktu mīkstāka. Gaļas āmuru neizmanto, jo ar to gaļa tiek sašķērdēta.
Gaļai uzkaisa sāli un piparus.
Atsevišķā trauciņā sakuļ olas. Uz atsevišķiem šķīvjiem uzber rīvmaizi un miltus. Gaļu panē vispirms miltos.
Tad apviļā olā.
Visbeidzot panē rīvmaizē. Šo procesu var izdarīt ~ 30 minūtes pirms cepšanas sākuma, jo tad rīvmaize kārtīgi pielips gaļai un cepšanas laikā nenāks nost.
Uzkarsētā pannā bagātīgi ielej eļļu un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta. Liek cepties gaļas šķēles. Lai gaļa vienmērīgi izceptos un neapdegtu, to cep uz nelielas uguns. Gaļu apcep no katras puses ~ 3 minūtes.
Pagatavo kartupeļu salātus: kartupeļus nomizo, noskalo un izvāra mīkstus. Nedaudz atdzesē un sagriež šķēlītēs.
Redīsus noskalo, nogriež galiņus un sagriež plānās šķēlītēs. Maurlociņus smalki sagriež. Bļodā samaisa kartupeļus, redīsus, lociņus, uzkaisa šķipsniņu sāls, pielej 1 ēdamkaroti eļļas un piespiež ½ citrona sulu. Samaisa.
Šniceli pasniedz ar kartupeļu salātiem un citrona daiviņu. Pirms ēšanas pāri šniceles gabalam uz spiež citronu sulu.
Komentāri: