Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Viltotās štrūdeles
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 iepakojums saldētas kārtainās rauga mīklas
300 g marcipāna
250 g ogu pēc izvēles
1 ola
Pagatavošana
Pirms lietošanas rauga mīklu atlaidina istabas temperatūrā 30–45 minūtes. Ja mīkla ir vienā gabalā, tad sadala to 4 daļās un izrullē taisnstūrīšus, taču parasti mīkla jau ir taisnstūros, ar tiem nekas speciāli nav jādara.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Uz virtuves virsmas izkārto 4 plāksnītes, iegriež tās tādās kā eglītēs, lai pēc piepildīšanas var tās aizlocīt ciet. Pa vidu liek šķēlītēs sagrieztu marcipānu, pa virsu tam kārto ogas, un tad mīklu aizloka ciet, gluži kā pinot bizi.
Olu sakuļ mazā trauciņā, un ar silikona vai parasto virtuves otu apkrāso pīnītes. Cep krāsnī 15–20 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas.
Komentāri: