Viltotās štrūdeles

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums saldētas kārtainās rauga mīklas
  • 300 g marcipāna
  • 250 g ogu pēc izvēles
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Pirms lietošanas rauga mīklu atlaidina istabas temperatūrā 30–45 minūtes. Ja mīkla ir vienā gabalā, tad sadala to 4 daļās un izrullē taisnstūrīšus, taču parasti mīkla jau ir taisnstūros, ar tiem nekas speciāli nav jādara.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Uz virtuves virsmas izkārto 4 plāksnītes, iegriež tās tādās kā eglītēs, lai pēc piepildīšanas var tās aizlocīt ciet. Pa vidu liek šķēlītēs sagrieztu marcipānu, pa virsu tam kārto ogas, un tad mīklu aizloka ciet, gluži kā pinot bizi.
  3. Olu sakuļ mazā trauciņā, un ar silikona vai parasto virtuves otu apkrāso pīnītes. Cep krāsnī 15–20 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas.