Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Kad mājās sabrauc paplašinātā ģimene, es vienmēr gatavoju kādu centrālo ēdienu. Dažreiz tas ir cepetis, citreiz viltotais zaķis. Kā jau zaķis, kas atkarībā no gadalaika maina kažoku, arī mana viltotā zaķa recepte mainās. Vasarā to gatavoju ar daudz ķimenēm un sieru, ziemā – ar žāvētiem augļiem un nedaudz ruma vai brendija.
Viltoto zaķi nav vērts cept mazmazītiņu, tad ir liela varbūtība iegūt to sausu. Tādēļ gatavoju tādu pamatīgi nobarotu “zaķīti” – uz 2 kilogramiem.
1 kg maltas cūkgaļas
1 kg maltas meža gaļas
100 ml skābā krējuma
200 g dažādu žāvēto augļu – aprikozes, plūmes, rozīnes
200 ml brendija vai ruma
2–3 zariņi svaiga rozmarīna
garšvielas – svaigi malti melnie pipari, ½ tējkarotes muskatrieksta, 1 tējkarote kanēļa
5–6 daiviņas ķiploku
olīveļļa pārslacīšanai
Komentāri: