Cepts brī siers ar karamelizētām vīnogām

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

1 brī siera ritulis

300 g sarkano vīnogu bez kauliņiem

1 ēdamkarote medus

1 tējkarote balzamiko krēma

100 g valriekstu

Pagatavošana

  1. Siera rituli iztin no papīra un liek cepties cepeškrāsnī 170 grādos apmēram 10-15 minūtes.
  2. Sakarsē pannu, nedaudz uzlej eļļu, liek vīnogu ķekaru, aplej ar medu, balzamiko un lielā karstumā strauji apcep no visām pusēm.
  3. Uz sausas pannas apgrauzdē valriekstus zeltaini brūnus.
  4. Izcepto sieru liek uz šķīvja, virsū liek karamelizētās vīnogas un apber ar apgrauzdētiem riekstiem. Pasniedzot var uzbērt smalki sakapātu rozmarīnu. Pasniedz ar bageti, krekeriem vai sausiņiem un glāzi Carmen sarkanvīna.