Viktorijas sendvičs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 3 lielas olas
  • 200 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes piena

 

KRĒMAM

  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

svaigas ogas vai ievārījums

Pagatavošana

  1. Bļodā puto cukuru kopā ar sviestu, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Rūpīgi sakuļ. Beidzamo pievieno pienu, lai mīkla kļūtu krēmīgāka.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 ºC temperatūrai. Divas 20 cm/dm formas izklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu. Mīklu lej formās. Cep 25–30 minūtes, līdz, iedurot kociņu, tas iznāk laukā tīrs. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu. Bļodā liek visas sastāvdaļas un saputo, līdz izveidojies krēmīga masa.
  4. Biskvītu liek uz šķīvja, pa virsu smērē pusi krēma un ber ogas vai smērē ievārījumu. Liek otro kārtu un atlikušo krēmu. Dekorē ar ogām.