Viktorijas sendvičs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 3 lielas olas
  • 200 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes piena

KRĒMAM

  • 250 g saldā krējuma
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • svaigas ogas vai ievārījums

Pagatavošana

  1. Bļodā puto cukuru kopā ar sviestu, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Rūpīgi iekuļ. Beidzamo pievieno pienu, lai mīkla kļūtu krēmīgāka.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. 24 cm/dm formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu. Mīklu lej formā. Cep 25–30 minūtes, līdz, iedurot kociņu, tas iznāk laukā tīrs. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu. Bļodā liek sastāvdaļas un saputo kopā, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
  4. Biskvītu pārgriež uz pusēm, pirmo kārtu liek uz šķīvja, pa virsu smērē ½ krēma un ber ogas vai smērē ievārījumu. Liek otro kārtu un atlikušo putukrējumu. Dekorē ar ogām.

Komentāri: