Vistu šķiņķīšus nomazgā, nosusina, pārber ar sāli, karija pulveri, ķiploku pulveri, un ar rokām iemaisa tā, lai vista no visām pusēm ir noklāta ar garšvielām.
Dziļā panna lej ēdamkaroti olīveļļas, un uz lielas liesmas vistu šķiņķīšus apcep no abām pusēm zeltainus. Tiem nav jābūt gataviem. Tos atliek malā.
Tajā pašā pannā, kur apcepta vista, liek smalki sakapātu sarkano sīpolu, sarīvētu ingveru un saspiestas ķiploka daiviņas, visu apcep un pievieno arī garšvielas – Kajennas piparus, anīsa zvaigzni, maltu kuminu. Visu apcep, turpat pievieno nevārītus rīsus, tomātus savā sulā, ūdeni, sāli, visu samaisa, pa virsu saliek apceptos vistu šķiņķīšus, un visu gatavo nemaisot ar vāku apmēram 20 minūtes uz vidēji mazas liesmas, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu un ir mīksti, kā arī vistu šķiņķīši ir pilnībā gatavi.
Pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta un svaigi kapātiem zaļumiem.
Sveiciens!
Recepte ieintriģēja, diemžēl nav pievienota pagatavošanas gaita.