Vienas pannas siera burgera pasta

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 dzeltenais sīpols

1 ēdamkarote olīveļļas

300 g maltas liellopu gaļas

2 ēdamkarotes miltu

225 g tomātu savā sulā

450 ml liellopu buljona

225 g nevārītu makaronu 

115 g rīvēta Čedaras siera

lociņi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sagriež, liek dziļā panna ar nedaudz olīveļļas un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu un turpina cept, līdz gaļa pilnībā gatava. Ja nepieciešams, noteciniet liekos taukus.
  2. Maltajai gala pievieno miltus un turpina maisot cep vēl 1 minūti. Milti sāks pārklāt pannas dibenu. Uzmanieties, lai milti nepiedeg.
  3. Pievieno tomātu mērci un liellopu buljonu, visu kārtīgi samaisa, lai milti vienmērīgi iebiezinātu mērci.
  4. Turpat pannā pievieno nevārītus makaronus, samaisa. Šķidrums pannā var pilnībā nenosegt makaronus.
  5. Pannai uzliek vāku, noregulē karstumu uz vidēju un ļauj šķidrumam uzvārīties. Kad tas uzvārās, atkal samaisa, uzliek vāku un ļauj makaroniem sautēties, līdz tie ir mīksti un mērce sabiezējusi. 
  6. Makaroniem pievieno rīvēto sieru, ļauj izkust. Visu pārkaisa ar sakapātiem lociņiem un pasniedz karstu.