VIEGLĀ ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 375 g beztauku vai 0,5% smalkā biezpiena
  • 2 olas
  • 150 g pūdercukura
  • 40 g kakao
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā liek biezpienu, ko sablendē krēmīgā masā, lai nav manāmi biezpiena graudiņi.
  2. Izsijā pūdercukuru kopā ar miltiem un kakao.
  3. Turpat virtuves kombainā biezpienam pievieno olas un sausās sastāvdaļas, kā arī vaniļas ekstraktu, visu sakuļ krēmīgā, viendabīgā masā.
  4. Masu liek ar kokosriekstu eļļu iesmērētos karstumizturīgos trauciņos.
  5. Cep līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī ūdens peldē 30–40 minūtes.
  6. Pēc cepšanas kūciņas pilnībā jāatdzesē un ideālā gadījumā jānotur ledusskapī pa nakti.
  7. Pasniedzot izņem no trauciņiem, dekorē ar svaigiem augļiem, ogu mērci vai karoti beztauku jogurta un lāsīti kļavu sīrupa.