Šī nav gluži kūka, jo kārtīgai kūkai tā vienkārši ir pārāk veselīga. Tomēr deserts ir atzīstams par ļoti sātīgu, rudenim piederīgu un arī gardu.
Katrā ziņā pēc šīs receptes mēs paši atklājām, ka ķirbis lieliski sader kopā ar banānu.
Banānu slānim
Auzu pārslu slānim
Ķirbju slānim
Ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visu liek katliņā, pārlej ar ½ glāzi ūdens un sautē, līdz ķirbis mīksts. Tad to sablendē biezenī un ļauj atdzist.
Cepamo formu, vēlams – keramisku vai stikla, ieziež ar sviesta piciņu. Banānus nomizo un sagriež 1,5 cm ripiņās. Ripiņas izkārto viscaur cepamajā formā tā, lai ir nosegts viss dibens.
Tad banānus pārlej ar medu un pārkaisa ar kanēli. Pannu pārsedz ar foliju un liek cepties 15 minūtes 200 °C temperatūrā. Kamēr banāni cepas, sagatavo pārējās sastāvdaļas.
Riekstus sakapā (dažus atstājot rotāšanai) un samaisa kopā ar auzu pārslām un cepamo pulveri.
Ķirbju biezenim pievieno 1 olu, 1 glāzi piena, cukuru un garšvielas. Visu sakuļ kopā. Masa būs diezgan šķidra.
Kad banāni mīksti, tos izņem no krāsns. Vispirms banānus pārber ar auzu pārslu slāni.
Tad uzmanīgi uzlej virsū ķirbju masu.
Izrotā ar atliktajām riekstu pusītēm. Liek atpakaļ krāsnī cepties uz 30 minūtēm tajā pašā temperatūrā.
Pasniedz karstu vai arī nedaudz atdzesētu. Lieliski sader kopā ar glāzi piena vai rūgtu kafiju.
Ļoti gardi! Paldies!